Holistic-Therapy-Center.com
     
     

Bach therapie

Meer dan een eeuw geleden heft de Engelse homeopathische arts Edward Bach het begin gelegd van een nieuw concept in de geneeskunde.  Hij constateert, dat bloesemextract uitstekende werking heeft op de emotionele balans en harmonie bij de mensen.  Verder constateert hij, dat verschillende bloesems een heilzame werking hebben bij exact geconstateerde emotionele disbalans. In 1936 heeft Bach, kort voor zijn overlijden, het systeem van 38 bloesemremedies, bekend als bloesemtherapie, aan de wereld geschonken. De therapie behandelt de algemene emotionele disbalans bij mensen.

Het remediesysteem van Dr. Bach is simpel. Het behandelt de concreet vertoonbare emotie en vereist geen analyse van de oorzaak in de kern. De bloesemtherapie is universeel. Zij staat niet in verband met bepaalde invloeden van buitenaf, zoals klimaat, tijdperk e.d.  Zelfs vandaag, in onze moderne haastige wereld, is de bloesemtherapie steeds actueel en doelbewust.

De bloesemtherapie van Bach, net zoals de vele andere behandelingen van de alternatieve geneeskunde, wordt toegepast in etappes. In het begin wordt aandacht besteed aan de primaire emoties en later worden de diepere emotionele lagen behandeld.  Het mentale en het fysieke lichaam wordt geharmoniseerd. In de meeste gevallen geeft deze therapie een positief effect van chronische aandoeningen waar de reden van ontstaan zijn de emoties.

De bloesemtherapie van Bach kan niet toegepast worden bij alle aandoeningen, d.w.z. het is geen panacee, een wondermiddel. Bij de aanwezigheid van zware energetische deformaties en energievervuiling van het fijnestoffelijke lichaam, is de therapie alleen met bloesemremedies, niet voldoende. In dit geval is het “schoonmaken” van het fijnestoffelijke lichaam noodzakelijk.  De karmische energie moet eerst uitgebalanceerd worden en wordt het energiesysteem in haar geheel geharmoniseerd.

De bloesemtherapie is een uitstekende aanvulling tijdens de energie- en radiësthesie behandeling. Het is een fijne regelaar na een behandeling van het lichamelijke veerkrachtsysteem.